005

VIOLETA ZUBIĆ

Noć u kojoj se obeležava Halloween ispunjena je likovima strave i užasa – vešticama, vampirima, zombijima, skeletima, a RBL tvornica se ovog puta odlučila za jedan drugačiji oblik (tihe) jeze – emocionalnu progoniteljku Violetu Zubić koju je u apsolutnom klasiku jugoslovenske kinematografije i dugometražnom prvencu Srđana Dragojevića ”Mi nismo anđeli” tumačila čuvena Vesna Trivalić. Varijaciju na temu ”Violeta Zubić” pripremili su kostim-dama Radmila Radojković, foto-maestro Igor Ripak i jedan par muških nogu koji je želeo da ostane anoniman.

Šešir vintage, nekada proizvodila fabrika šešira ”Begej”
Kada su tvornička njuškala pre par nedelja naišla na repliku ružičastog šeširića, dvoumljenja oko ovogodišnje Halloween maske više nije bilo. Nakon što je sa prvog nepropisno parkiranog vozila u krugu tvornice iz čiste rekreacije otkinut retrovizor, glavna rekvizita bila je spremna. Kondicioni trening sastojao se u svakodnevnom petominutnom izgovaranju brzalica (”Otud ide crn trn da odgrize crnom trnu crn vrh, crn trnče ne odgrizi crnom trnu crn vrh”) i desetominutnom ponavljanju mantra-replika ”Prolazim kroz pakao, Niki” i ”Idem i ja s tobom u Rio”.
Ohrabrujemo vlasnika da se radi preuzimanja retrovizora javi upravi tvornice.
Violeta Zubić, zastrašujuće ljupka u svojoj rešenosti da zadrži znamenitog beogradskog frajera i ohrabrena činjenicom da ipak pomalo razmišlja, za glavno oružje odabira svoj izgled i koloristički upečatljive odevne kombinacije koje je za potrebe filma majstorski odabrala kostimografkinja Hajdana Bulajić. Iako pokušaji Zubićeve jesu pucnjevi u prazno, dok ispaljuje svoje ”romantične” metke ona izgleda nezaboravno.
”Platićeš mi, Niki!”
Majica: ulov iz ”Male Sirene”
Suknja: RBL tvornica
Hulahopke sa dna ladice
Cipele: ulov godine u no name radnji
”Niki, pogrešila sam. Bila sam očajna. Želela sam tvoju krv.”
Violeta Zubić jeste našla novog flaster-dečka Radoša, a zatim i čoveka svog života Govindu sa kojim je medeni mesec provela u Indiji na Krišninom rođendanu. No, da RBL tvornica ima udela u filmskom provodadžisanju i menjanju toka jugoslovenske kinematografije, Zubićevu bismo uparili sa Perom Mitićem – cvećarom, daviteljom i ljubiteljom krempita iz slavnog ostvarenja Slobodana Šijana ”Davitelj protiv davitelja”. U nadi da Violeta, je l’ te, ne mrzi karanfile.
Violeta i Pera na postmaskenbalskoj šank sedeljci u režiji Liptai Lazara
Pratite nas i na Facebook stranici – Rahat Bahat Lokum tvornica!
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone
  • http://www.blogger.com/profile/15457926522886398267 Azra Art

    Hahaha… preoriginalno! 😀 ja opet odusevljena!:)

    • http://www.blogger.com/profile/07954786014412621898 Rahat Bahat Lokum Tvornica

      Hvala ti, Azra! :) Smejala sam se sve vreme dok sam pripremala ovu kombinaciju. A kostim nisam skidala tokom čitavog dana :)