006

Frau Šilovička

Ove nedelje RBL tvornica izradila je domaći zadatak na temu ”Državni posao: moj omiljeni lik ILI kako zamišljam Frau Šilovičku”. Kupovale su se vežbanke i šiljile HB olovke, a naslov podvlačio crvenom drvenom bojicom. Na listovima bloka broj 5 crtale su se mape K und K monarhije. Užinali smo Sacher tortu i uplatili prvu ratu za ekskurziju u mondenskoj banji Karlovy Vary. Kostim-dama bila je Radmila Radojković, a foto-maestro Aleksandar Solomun. Posebnu zahvalnost dugujemo zrenjaninskom Narodnom pozorištu ”Toša Jovanović”, Narodnom muzeju grada Zrenjanina i slikaru Rastku Stefanoviću.

Mađarska soba, Etnološko odeljenje Narodnog muzeja, Zrenjanin.
U iščekivanju nove Burde, svile i ”kadajfe” sa Bliskog istoka i listera iz Trsta.
U potrazi za savršenim krojem – prelistavanje prepotopskog izdanja ”Vogue”-a.
Lornjon iz kolekcije slikara Rastka Stefanovića.
Sabrana dela Šarlote Bronte, Die Pejićevi salaši Zeitung i narodni kuvar – isključivo na nemeckom!
Đorđe Čvarkov, glavni arhivator:
”Frau Šilovička je jako lepo građena žena, struk kao violina, vrat kao gudalo, prava muzika za oči!”
Kostim iz fundusa Narodnog pozorišta ”Toša Jovanović”. 
 
 
Frau Šilovička – žena štogođ! Završila je Veliku bečku školu i kurs za poslastičare, održava manire grofa Sekerešija i njegovu kabinu na Štrandu, sahranila je 6 muževa, voli da se modira. Bila je počasna zvanica na svadbi Lepe Brene, a mediji su spekulisali da je poznati bračni par darivala jednom od svojih devojačkih škrinja krcatom Franc Jozef dukatima. Obzirom da je večito na romantičnom nišanu čika Žike, veruje se da poseduje gvozdeni arsenal biranih reči i atletsko-akrobatske veštine preskakanja kokošinjca kojima vešto izbegava njegov ljubavni rikošet. Da nije bilo anonimne dojave da je u porti postavljena bomba, možda bi se u svojoj jubilarnoj stotoj godini po sedmi put spotakla o ludi kamen, ponovo polomila oba kuka i postala Frau Vojvodič. Intrigantne detalje njenog burnog života možete pročitati u knjizi ”Zaigraj poslednji tango, ljubavi, sa mnom, jedina moja ti”, ljubavnom romanu od 680 stranica čiji prvi tiraž je rasprodat na ovogodišnjem sajmu knjiga.
I dok su tvorci i jedini istinski poznavaoci Frau Šilovičke – Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković, nama ostaje da je iznova zamišljamo i radujemo se narednim epizodama serije ”Državni posao” koje će nam, nadamo se, doneti nove detalje iz njenog fantastičnog života.

Pratite nas i na Facebook stranici – Rahat Bahat Lokum tvornica!



 
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone