010

Klikeri

Bilo nam je dozvoljeno da odlazimo na igralište kod ”belih stubova”, a mi smo krišom odlazili na ”crno”. Brat bi me ostavio na ljuljašci, zavlačio se ispod balkona u prizemlju okolnih zgrada i tu zakopavao klikere koje je ofuljio na kvarno. Čekao je pogodan trenutak da mi se prikrade i snažno me zaljulja. Deset osvetničkih zamaha ljuljaške zato što sam opet preturala po njegovom Miki Maus koferu, skidala ružičasti kimono sa figure Splintera i oblačila ga mojoj Barbiki – ćelavoj plastikanerki made in Taiwan. Iako mi se za pomenuti prestup već osvetio poslednji put kad smo igrali Monopol, pa mi u zamenu za ulicu Vase Čarapića i Trg Marksa i Engelsa podvalio Dušanovac i Južnu prugu. Plačno bih se držala za ljuljašku dok su se zgrade izvaljivale iz temelja, mahnito klatile i naginjale prema meni.

Kazneno-popravna ljuljaška na ”crnom” igralištu.
Brat bi nastavio da zelenaši šaku po šaku šarenih staklenaca, a ja bih preskakala kvadrat po kvadrat školice iscrtane patrljcima ukradene školske krede. Zamišljala da skačem po poklopcu Miki Maus kofera. Stajala čitavu večnost u poslednjem polukružnom polju školice i čekala da brat iskopa klikere koje je prethodno zakopao. Nikad nije uspevao da ih pronađe. Onda bi ponizno obećavao Ćorinom starijem bratu da će od sada igrati fer, dok se Ćora pobedonosno smeškao sa prozora koji je gledao na balkone ispod kojih je brat štekao sporne klikere.
Čoko pošiljka koja je Aleksandru i meni sletela sa prvog sprata zgrade ispred koje smo igrali školice i pravili fotografije za ovaj post. Pohvala od čika Laze zato što se tako lepo igramo za razliku od druge dece koja se po ceo dan tuku ispred ulaza. (:
 
Čim bismo ušli u stan baka bi pitala da li je brat pazio na mene. Odgovorila bih da je pazio na mene dok smo bili na igralištu kod ”belih stubova”. Brat bi mi namignuo i došapnuo da nisam baš toliko glupa koliko izgledam. Ni ja nisam mislila da je on baš toliko glup. On je bio samo dečak sa duboko zakopanim ”klikerima” koje nije uspevao da pronađe.
Kostim-dama: Radmila Radojković.
Foto-maestro: Aleksandar Solomun.
 
Odeća: šeširić vintage (nekada proizvodila fabrika šešira ”Begej”), kaput ”Next” (second hand, redizajniran), suknja H&M (second hand), cipele (odličan ulov u no name radnji).
 
Pratite nas i na FB stranici – Rahat Bahat Lokum tvornica!
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone
 • http://www.blogger.com/profile/15729125105087740825 sashkonela

  This comment has been removed by the author.

 • http://www.blogger.com/profile/15729125105087740825 sashkonela

  Bas sam srecna sto nam je Stasa pokazala put do tebe. I ovog carstva “verbalnih bunkera”, ljuljaski, emocija i inspiracije. Volela bih samo da ti u buducnosti slike budu vece, jerbo su predivne i steta je da budu u drugom planu!

  • http://www.blogger.com/profile/07954786014412621898 Rahat Bahat Lokum Tvornica

   Hvala ti, Sashkonela! Drago mi je da ti se dopada tvornica.Polako i strpljivo ćemo nastaviti sa izgradnjom carstva. :) Fotografije se mogu videti uvećane ukoliko se klikne na njih, a možeš ih pogledati i na FB stranici: https://www.facebook.com/Rahat.Bahat.Lokum.tvornica Veliki pozdrav! :)

 • http://www.blogger.com/profile/15457926522886398267 Azra Art

  Jooj, opet sam odusevljena (pre svega fotkama, kaputicem, kapicom, suknjom…) :) …a bogami kao mladja sestra i poistovecena sa pricom popriilicno! 😀

  • http://www.blogger.com/profile/07954786014412621898 Rahat Bahat Lokum Tvornica

   Hvala ti, draga Azra! :)