012

Deda Mraze, Deda Mraze, (ne) skreći sa staze …

Nedina mama je isecala zvezde od hartije, rak je isecao utrobu Nedine mame. Taj rak nije ni životinja ni horoskopski znak, rekla je Neda. Pitala sam se da li je taj rak izrezao utrobu Nedine mame u hrpu zvezda. Zvezde imaju oštre krake i zato Nedinu mamu često boli stomak. Najednom mi je postalo jasno zašto tata mrzi petokraku. Jer i petokraka je zvezda. A njemu je bilo žao Nedine mame. Ipak, ostajalo je nejasno zašto i dalje voli Crvenu zvezdu. Vaspitačica je rekla da stiže Nova godina i da ćemo okititi jelku. Radovala sam se što će vaspitačica imati lampione na ušima i girlandu oko vrata. I što će izgledati lepo i možda manje mrzovoljno dok nas kljuka grizom. A onda su tetkice unele zeleno plastično drvo, a vaspitačica Jelka je i dalje ostala mrzovoljna. U toj Novoj godini vaspitačica Jelka je nastavila da me besomučno kljuka grizom, Nedina mama je umrla i svi su počeli da mrze petokraku. Deda Mraz se prerušio u Božu iz nabavne službe, delio besmisleno radosne krpene pajace u sindikalnim paketićima i nije ispunjavao želje.

Rada vs Deda Mraz. Pesničenje u najavi. 1990/1991.
 
Postupajući prema ”Ukazu o uništenju Deda Mraza” donetom na godišnjoj sednici uprave RBL tvornice, a u nadi da ćemo dotičnog skrenuti sa staze, ovog vikenda obavili smo višestruki vudu bod. Nakon rituala sporna lutka završila je u čokoladnom musu. U slučaju izostanka željenog rezultata, pristupićemo zadatku ”Krimi rad na zadnjem sedištu Deda Mrazovih saonica”. I nećemo zaboraviti kanole. Prilažemo vam foto dokumentaciju vudu goblen boda, na ponos i diku Vileru i ovom zimskom godišnjem dobu.
 
Boc, boc, bockalica, vrteška, tobogan, o-o-osvetica pos’o je pogan.
 
Majica: Spi funwear
(za ovu priliku redizajnirana i pretvorena u haljinicu)
Praznični bahat lokum.
Til Kruela de Vil.
U iščekivanju Orient express-a.
Mesto zločina.
U narednoj godini želimo vam da dobijete onoliko koliko ste u ovoj godini uložili, a ne onoliko koliko mislite da zaslužujete. To je valjda pravično, ne? Ostajte rahat i po potrebi bahat! (:
Kostim-dama: Radmila Radojković.
Foto-maestro: Igor Ripak.
 
Pratite nas i na Facebook stranici – Rahat Bahat Lokum tvornica!
 
 
 
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone
  • http://www.blogger.com/profile/12057605614690416907 choolee

    nice pics :)

    come and visit my blog
    http://www.chicchoolee.com

  • http://www.blogger.com/profile/07954786014412621898 Rahat Bahat Lokum Tvornica

    Thanks, Choolee! I’ve just visited your blog and found some really great outfits – well done :)