026

1927

Instant kreativni naboj u mekom pakovanju bez filtera. Tegoban i mučan u svom kovitlanju, prvi dim je uvek najgori. 

Volela bih da ova priča počinje u hotelu, na rubu kreveta na kome me je majka darivala sebi i svetu na grbaču – za uspomenu i dugo sećanje. U svetloj sobi sa pogledom na kej. Na reci koja se kurvala sa obalama svih većih evropskih gradova. Na reci koja je tonula lagano, teška od sopstvenog bluda.
Volela bih da se tog jutra po predvorju hotela sumanuto kotrljao čitav audio omaž-kolaž Djuka Elingtona. Sa navalom hladnog vazduha sa one iste reke. Prevejani zadah vetra – plućni enfizem grada. Kotrljajuće ”r” trombona, klarinet i fijuk.
Volela bih da sam detinjstvo provela crtajući po Ficdžeraldovim zgužvanim stranicama i odbačenim rukopisima. Sa resama umesto šiški i džepovima punim majčinih perli umesto klikera. Snena i čupava, krezava i kikotava.
Volela bih da sam se uspavljivala brojeći plesne korake u sobi prepunoj ljudi koji igraju čarlston i fokstrot. Dok se nebo osipa sazvežđima blještavih solitera s druge strane reke. Ritmičan bat potpetica, sudar kristalnih čaša, trake dima i žamor.
Volela bih da se ova priča ne završava u hotelu, na rubu kreveta s laptopom u krilu. Volela bih da je ova priča otkucana na Andervudovoj kucaćoj mašini – sa srdačnim pozdravima iz 1927-e. Volela bih da je ova priča moja.
Kostim-dama/kucala 53 reči u minutu: Radmila Radojković
Foto-čarobnica: Marija Kerekeš
 
Sudelovali: indijska haljina (dugogodišnja stanarka mog ormana), sandale ”Differente”, vintage torbica – tvornička dragocenost, biserne niske iz kumine škrinje, minđuše iz Extra Sekendice, Ficdžerald i jedna muštikla.
Posebno zahvaljujemo kafeu-klubu-prihvatilištu-domu slatkom domu ”Alternativa” na ustupljenom prostoru.
 
Pratite nas i na Facebook stranici: Rahat Bahat Lokum tvornica!
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone
  • icbmother

    Divna, talentovana, zanimljiva i van ovog vremena, zasigurno!, ženo :) Tek sad sam naišla na tvoj blog i čitam i gledam i ne znam :) Potpuno si me uvukla u svoj senzibilitet. Talentovana mlada spisateljica i još koješta. Ček da sve pregledam :)

    • http://www.rahatbahatlokum.com/ RBLtvornica

      Neizmerno me raduje da ti se dopada, posebno ova priča, pošto je i meni zaista posebna. Hvala na divnom komentaru! :)